יום חמישי, 11 באוקטובר 2012

סוכנות אינפורם להפקות מדיה מציגים: התרגום לאלבנית של הספר "קריאה לג'יהאד" מאת אנואר אל-עולאקי


פורסם בתאריך 9 באוקטובר 2012: רשת אנצאר אל-מג'אהדין הפיצה את התרגום לאנגלית של חוברת התעמולה שכתב אנואר אל-אולאקי שמופנית נגד העם האמריקאי. אשתו השלישית של אל-עולקאי היא אלבנית שנסעה לתימן וחיה לצידו של מי שהוגדר "החלילן מהמלין של הג'יהאד" עד שחוסל בידי האמריקאים בשנת 2011.

להלן התרגום כפי שפורסם:

I gjithë falënderimi i takon All-llahut, paqja dhe bekimi qofshin mbi të dërguarin e Tij, Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij. Paqja qoftë mbi ata që pasojnë udhëzimin. Popullit amerikan u them:
A ju kujtohen ditet e mira të vjetra, kur amerikanët ishin duke shijuar begatitë e sigurisë dhe paqes? Kur fjala "terrorizëm" ishte rrallë i thirrur? Dhe kur ju ishit të pavëmendshëm për çdo kërcënim? Më kujtohet një kohë, kur ju mundeshit të blinit një biletë ajrore nga seksionet e klasifikuara të lokaleve tuaja apo gazetave të kolegjit, dhe e përdornit atë, edhe pse ajo ishte lëshuar me një emër tjetër, sepse askush nuk do t’ju ngacmonte duke ju kërkuar një ID para se të hypnit në aeroplan. Nuk ka lidhje të gjata, nuk ka kërkime të përpunuara, nuk ka skanime{inçizime} organike, nuk ka qen nuhatës, s’ka hiqje të këpucëve dhe boshatisje të xhepave tuaja. Ju ishit një popull i qetë.

Por Amerika mendoi se ajo mund të kërcënojë jetën e të tjerëve, të vrasë dhe të pushtojë, të zen dhe të plaçkit, dhe komplotojë, pa i mbajtur pasojat e veprimeve të saja. 9/11 ishte përgjigje e miliona njerëzve që vuanin nga agresioni amerikan. Dhe që atëherë, Amerika nuk ka qenë e sigurtë. Dhe nëntë vite pas 9/11, nëntë vite shpenzime, dhe nëntë vite duke forcuar sigurinë, ju jeni ende të pasigurtë, edhe në më të shenjtën ditë tuajën ditën e Krishtlindjeve. Pra, ju prisni që të veproni kundër të tjerëve dhe ende të mbetet dënimi?

Vendimmarrësit tuaj, politikanët, lobistët dhe korporatat e mëdha janë ato që fitojnë nga politika juaj e jashtme, dhe ju jeni ata që paguani çmim për ta. Pas 9/11, populli amerikan i dha mbështetje Xhorxh V. Bushit njëzëshëm për të luftuar kundër Muxhahidëve, dhe i dha atij një çek të bardhë për të shpenzuar aq sa i duhet për t’i përmbushur objektivat. Rezultati: ai dështoi. Dhe ai nuk pat fat. Pra, nëse Amerika dështoi në mposhtjen e Muxhahidëve kur ajo i dha Presidentit mbështetjen e saj të pakufizuar, si mund të fitojë me Obamën, i cili është në një zinxhir të shkurtër? Nëse Amerika nuk arriti të fitonte kur ajo ishte në majë të fuqisë ekonomike, si mund të fitojë sot, me një rënie në dorë?

Është e thjeshtë: Amerika nuk mund, dhe nuk do të fitojë. Tabelat janë kthyer dhe nuk kanë kthyerje të lëvizjes Xhihadike në mbarë botën. Në prag të 9/11 ishte Afganistani vetëm. Sot është Afganistani, Pakistani, Iraku, Somalia, Afrika e Veriut, Gadishulli Arabik , dhe lista po rritet. Sa shumë çanta-trupi janë të gatshme familjet amerikane për të marrë? Sa shumë do të mund Thesarit i SHBA-së të durojë? 9/11, lufta në Afganistan dhe Irak, dhe më pas operacionet e tilla si ajo e vëllaut tonë Omar al-Faruk, e cila mund të ketë kushtuar jo më shumë se disa mijëra dollarë, deri në fund shumë miliarda dollarë të Thesarit të SHBA-ve, në mënyrë që tju japin amerikanëve një ndjenjë të rreme të sigurisë. Për sa kohë mund që SHBA-ja të mbijetojë këtë luftë në tretje?

Çfarë dobi ka ajo të populli amerikan që të vuajë për hir të mbështetjes së Izraelit, dhe çfarë përfitimi është te populli amerikan që të vuajnë për hir të familjes Saudite, si dhe mbretërve të Gjirit? Vëllai ynë Faruk Omeri ka pasur sukses në thyerjen nëpërmjet sistemeve të sigurimit, që i kanë kushtuar qeverisë së SHBA-ve vetëm mbi 40 bilion $ që nga 9/11. Obama ka premtuar se administrata e tij do të jetë një e transparencës, por ai nuk ka përmbushur premtimin e tij. Administrimi i tij u përpoq të portretizojë operacionin e vëllait Nidal Hasan si një akt individual i dhunës nga një individ armiqsor. Administrata ushtroi kontroll në rrjedhjen e informacionit lidhur me operimin në mënyrë që të zbutin reagimin e publikut amerikan. Deri në këtë moment, dministrata. refuzon për lirimin e emaileve të shkëmbyera midis meje dhe Nidalit.

Dhe pas operacionit të vëllait tonë Omar Faruk, komentet fillestare që vijnë nga administrata në kërkim të të njëjtës gjë: një përpjekje tjetër në mbulimin e së vërtetës. Por, al-Kaeda këputi Obamën përsëri nga mashtrimi i botës, duke lëshuar deklaratën e tyre për marrjen e përgjegjësisë për operacion.Megjithatë, ne jemi transparent dhe të hapur në shpalljen e mesazhit tonë botës: Objektivi jonë është që të sjellë Islamin përsëri në jetë, ne kërkojmë të heqim tiranët dhe parazitët, udhëheqësit e botës muslimane, dhe t'i zëvendësojmë me burrat e All-llahut, i cili e di dallimin në mes të drejtës dhe të gabuarës, të mirëë dhe të keqës. Ne kërkojmë që të zbatojmë sundimit e Kur'anit dhe të bëjmë Fjalën e All-llahut të lartë mbi të gjitha, dhe me vullnetin e All-llahut, ne do të përpiqemi për t’i arritur këto objektiva me të gjithë atë që kemi, dhe ne luftojmë deri te njeriu i fundit kushdo që qëndron kundër rrugës tonë.

Ne muslimanët nuk kemi një armiqësi të natyrshme për asnjë grup racor apo përkatësie etnike. Ne nuk jemi kundër amerikanëve se ata janë amerikan, ne jemi kundër të keqes. Dhe Amerika si një e tërë është kthyer në një komb të të keqes. Ajo që ne shohim nga Amerika është pushtimi i të dy vendeve muslimane, ne shohim Abu Garibin, Bagramin dhe uantanamon, ne shohim fluturimin e raketave dhe bombave, dhe ne saqë pamë në Jemen vdekjen e vetëm 23 fëmijëve dhe 17 grave. Ne nuk mund të rrimë duarkryq përballë agresionit të tillë, dhe ne do ti luftojmë dhe ti nxisim të tjerët ta bëjnë të njëjtën. Unë nën një, kam lindur në SHBA, kam jetuar në SHBA për 21 vite. Amerika ishte shtëpia ime. Kam qenë predikues për Islamin, i përfshirë në aktivitete jo të dhunshme islamike. Megjithatë, me pushtimit amerikan të Irakut, dhe ka vazhduar agresioni i SHBA-ve kundër muslimanëve, unë nuk mund të pajtohesha të jetojë në mes të SHBA-së dhe të jem Musliman, dhe në fund erdha në përfundim se Xhihadi kundër Amerikës është detyrim mbi veten, ashtu siç është detyrim për çdo Musliman tjetër i aftë.

Nidal Hasani nuk ishte rekrutuar nga al-Kaeda. Nidal Hasani ishte rekrutuar nga krimet e amerikanëve, dhe kjo është ajo që Amerika refuzon të pranojë. Amerika refuzon të pranojë se politikat e saja të huaja janë arsyeja për një njeri si Nidal Hasani, i lindur dhe i rritur në SHBA, duke kthyer armët e tij kundër ushtarëve amerikan. Dhe sa më shumë krime Amerika bën, aq më shumë Muxhahidët do të rekrutohen për të luftuar kundër tij. Operacioni i vëllait tonë Omer Farukut ishte një hakmarrje të raketave lundruese të amerikanëve dhe grumbull bomba që vranë gra dhe fëmijë në Jemen. Është e vërtetë se ne jemi duke u përballur me arsenalin e ushtrisë më të madhe në tokë me të thjeshtën tonë, me anë të modestisë, por fitorja është në anën tonë.

Fitorja është në anën tonë, sepse ekziston një dallim në mes nesh dhe jush: se ne luftojmë për një qëllim fisnik. Ne luftojmë për All-llahun, dhe ju po luftoni për të fituar në këtë botë. Ne luftojmë për drejtësi, sepse ne jemi duke mbrojtur veten dhe familjet tona, dhe ju po luftoni për qëllimet imperialiste. Ne jemi duke luftuar për të vërtetën dhe drejtësinë dhe ju jeni duke luftuar për shtypje{pushtim}. Ju keni B-52's tuajën, Apaçit tuaj, Abramset dhe raketat tuaja lundruese, dhe ne kemi armë të vogla dhe të thjeshta pajisje plasëse të improvizuara. Por ne kemi njerëz, të cilët janë të përkushtuar dhe të sinqertë, me zemra të luanëve, dhe janë të bekuar- zemërbutë, sepse ata do ta trashëgojnë botën.

Amerikanët duhet të ndalojnë të shohin veten e tyre nga thjerrëzat e tyre, por të shikojnë në veten e tyre nga thjerrëzat e botës. Ata do të shohin fytyrën e shëmtuar të Amerikës. Amerika nuk është përbuzur vetëm nga Muslimanët, por nga miliona njerëz në mbarë botën, dhe nga Amerika vetë. Amerika mund të jetë kokëfortë në besimin se armiqësia e disa milionë Muslimanëve nuk do ti shkaktojë dëm atyre. Ata do të thonë "kemi ushtrinë më të fuqishme në botë, dhe ne kemi ekonomi më të fortë në botë ". Por mos po mendoni se një besim i tillë është pak i vjetëruar? A nuk mendoni se një besim i tillë ishte më i përshtatshëm për ditët e patriotizmit që përfshinte mbi Amerikën pas 9/11 dhe atëherë është tani, me ushtrinë Amerikane pranojnë paaftësinë e tyre, dhe ekonomia amerikane po kalon në një kujdes intensiv? Por arrogancë perandorike po e udhëheq Amerikën tek fati i saj: një luftë në tretje, një hemorragji të vazhdueshme që do t'i japë fund me rënien dhe ndarjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Nëse Xhorxh V. Bush mbahet mend si Presidenti që solli Amerikën të ngecur në Afganistan dhe Irak, po shihet se Obama do të mbahet mend si Presidenti i cili solli Amerikën të ngecur në Jemen. Obama ka filluar luftën e tij në Jemen, nga ana e shpërthimeve arial të Abjan dhe Shabuah, duke bërë që ai ka bërë një fushatë publiciteti për Muxhahidët në Jemen, dhe brenda disa ditësh për ta kryer punën e viteve. Ndërsa popullariteti i Muxhahidëve në Jemen me qiell-raketa popullariteti i Obamës në Amerikë është zhytur. Qeveria e korruptuar jemenase zyrtarizoi edhe disa nga shefat fisnor, të cilët pretendojnë të jenë aleatët tuaj, janë duke pasur BALL këto ditë.

Fjala është kaluar rreth tyre është se kjo është koha që të grabisin Amerikanët mendjelehtë. Politikanët juaj, ushtarët dhe oficerët tuaj të zbulimit janë duke u larë për miliona. Zyrtarët e qeverisë jemenase janë duke ju dhënë premtime të mëdha, dhe duke ju dorëzuar fatura të mëdha: Mirësevini në botën e politikanëve Jemenas!

Dua të mbyll mesazhin tim për ju me një ftesë për Islam. Ne të gjithë u krijuam nga All-llahu në këtë tokë për adhurim ndaj Tij, dhe pastaj pas vdekjes është ose Xhenneti ose Xhehennemi përgjithmonë. Pra, çështja nuk është që të mirret me lehtësi. Ajo është e ardhmja juaj. Unë ju ftoj të lexoni Librin e All-llahut, Kur'anin, ju nuk keni nevojë të merrni fjalët e askujt tjetër, vendosë për veten tuaj nëse ajo është e vërtetë apo jo. Për tek Muslimanët në Amerikë unë kam këtë t’u them: si mund ndërgjegjja juaj t'ju lejojë të jetoni në bashkëekzistencë paqësore me kombin që është përgjegjës për krimet dhe tiranitë e kryera kundër vëllezërve dhe motrave tuaja? Si mund të keni besnikërinë tuaj për një qeveri që është në krye të luftës kundër Islamit dhe Muslimanëve? Bashkësia Muslimane në Amerikë ka qenë dëshmitare e një erozioni gradual dhe rënie të parimeve bazë islamike, pra sot shumica e dijetarëve dhe organizatave islamike janë hapur duke ju aprovuar Muslimanëve që të shërbejnë në ushtrinë Amerikane, për të vrarë muslimanët, duke u bashkuar me FBI, për të spiunuar kundër Muslimanëve, dhe janë duke qëndruar në mes jush dhe detyrës suaj Xhihadit.

Ngadalë por me siguri gjendja juaj është duke u bërë e ngjashme me atë të komunitetit musliman të sulmuar të Spanjës pas rënies së Granadës. Muslimanët e Perëndimit, marrin mësim dhe mësojnë nga mësimet e historisë: atje janë retë ogurzi të mbledhur në horizontin tuaj. Dje Amerika ishte një vend i skllavërisë, ndarjes, linçimit dhe Ku Klus Klan dhe nesër do të jetë një vend i diskriminimit fetar dhe kampet e përqëndrimit. Mos të mashtrohen nga premtimet e ruajtjes së të drejtave tuaja nga një qeveri që është tani duke i vrarë vëllezërit tuaj dhe motrat. Sot, me luftën mes muslimanëve dhe Perëndimit të shkallëzuar, ju nuk mund të llogarisni në mesazhin e solidaritetit ju mund të merrni nga një grup qytetar ose një parti politike, ose fjala e mbështetjes për ju të dëgjuar nga një fqinj i sjellshëm, apo bashkëpunëtor i mirë. Perëndimi përfundimisht do të kthehet kundër qytetarëve musliman të saj!
Në mbyllje, unë lutem që All-llahu të na udhëzon në të vërtetën, dhe të na jep qëndrim në Rrugën e drejtë, dhe paqa dhe bekimi qofshin mbi të dërguarin e Tij, familjen e tij, dhe shokët e tij. Paqja qoftë mbi ata që ndjekin udhëzimin.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה